Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Beheerder BMI

Scorpions > Academy > Beheerder BMI

Beheerder BMI

Bedrijven die beschikken over een brandmeld- en ontruimingsinstallatie dienen te zorgen voor een goed opgeleide Beheerder Brandmeldinstallatie. Tijdens de cursus BBMI staan de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie centraal, zoals in de Wet is vastgelegd (NEN 2654-1 & 2).

De BBMI is het eerste aanspreekpunt voor de brandweer en is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van de installatie om storingen te voorkomen.

NIBHV

Al onze trainingen zijn voorzien van de NIBHV-certificering. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit die wij leveren en ontvangt elke cursist na afronding van training ook een gerespecteerd certificaat van de NIBHV.

Incompany

Cursussen kunnen bij Scorpions gegeven, maar vaak is het effectieve om op uw eigen locatie les te geven, zodat er scenariogericht geoefend kan worden.

 • Cursussen kunnen overdag gegeven worden of verspreid over meerdere avonden.
 • Bij dagcursussen verzorgt u zelf de lunch en drank. Scorpions kan de lunch verzorgen voor een meerprijs.
 • U voorziet in een ruimte met beamer en voldoende zitplaatsen.
Indeling
Voorwaarden
Vooropleiding / vrijstelling
Prijs

Onderdelen

 • Brandmeldinstallatie, techniek en activiteiten;
 • De taken van de beheerder;
 • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van brandmeld- en ontruimingsinstallaties volgens de NEN-norm 2654-1 en 2654-2;
 • Het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek.
 • De maximale groepsgrootte is 15 personen, maar wij raden aan om een groep samen te stellen tussen de acht en tien personen zodat iedereen goed kan oefenen en zelfverzekerd is.
 • Cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus het boek om zich voor te bereiden op de examens. Boeken worden standaard verzonden naar de werkgever, die de boeken vervolgens kan verspreiden.
 • Cursisten ontvangen na de cursus een NIBHV pasje als certificaat.
 • Scorpions verzorgt een lunch bij dagcursussen in eigen trainingsruimtes. Bij incompany cursussen verzorgt de opdrachtgever de lunch.

Er is geen vooropleiding noodzakelijk.

Bij Scorpions / open inschrijving

Bedrijven met minder dan acht cursisten kunnen zich inschrijven op open cursussen bij Scorpions op locatie. Deze cursussen starten vanaf €290,00 per persoon exclusief BTW.

Incompany

Bedrijven met acht of meer cursisten kunnen een cursus op eigen locatie inplannen zodat er maatgericht getraind kan worden. Deze cursussen starten vanaf € 250,00 per persoon excl. BTW.

Wilt u een offerte?

Bel ons op 076-5022564 of vul ons offerteformulier in.