Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

BHV Ploegleider

Scorpions > Academy > BHV Ploegleider

BHV Ploegleider

De opleiding BHV-ploegleider is gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. Scorpions heeft de opleiding van de BHV-ploegleider erg praktisch en doelgericht ingericht. Zo oefent de ploegleider samen met de andere cursisten op welke wijze gehandeld moet worden bij calamiteiten. De ploegleiders leren op welke wijze zij leiding moeten geven aan een BHV-inzet. Hierbij worden allerlei praktijkgerichte scenario’s geboden. 

Wij vinden het vooral belangrijk om een zelfverzekerde BHV’er aan te leveren, die bekwaam is om gericht te handelen bij calamiteiten en ongevallen. Onze cursussen zijn dus vooral praktijkgericht en bij herhalingen gericht op scenariotrainingen specifiek voor uw locatie. Door een combinatie van TableTop oefeningen, voorbeelden en praktijkoefeningen worden cursisten bekend gemaakt met de mogelijke risico’s.

Jaarlijks herhalen

Voor een BHV-ploegleider is het nog belangrijker dan voor een reguliere BHV’er om jaarlijks te herhalen en de kennis op peil te houden, aangezien hij of zij de taak heeft om een BHV-inzetploeg te leiden en instrueren bij ongevallen, brandbestrijding en/of evacuaties.

NIBHV

Al onze opleidingen zijn voorzien van de NIBHV-certificering. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit die wij leveren en ontvangt elke cursist na afronding een gerespecteerd certificaat van de NIBHV.

Incompany

Cursussen kunnen bij Scorpions gegeven worden, maar vaak is het effectiever om op uw eigen locatie les te geven, zodat er scenariogericht geoefend kan worden.

 • Cursussen kunnen overdag gegeven worden of verspreid over meerdere avonden.
 • Bij dagcursussen verzorgt u zelf de lunch en drank. Scorpions kan de lunch verzorgen voor een meerprijs.
 • U voorziet in een ruimte met beamer en voldoende zitplaatsen.
Indeling
Voorwaarden
Vooropleiding / vrijstelling
Prijs

Onderdelen

 • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de Ploegleider;
 • Werken met scenario’s;
 • Leidinggeven aan de BHV-inzet;
 • Alarmerings- en communicatiemiddelen.
 • De maximale groepsgrootte is 8 personen zodat iedereen goed kan oefenen en zelfverzekerd is.
 • Cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus het boek om zich voor te bereiden op de examens. Boeken worden standaard verzonden naar de werkgever, die de boeken vervolgens kan verspreiden.
 • Cursisten ontvangen na de cursus een NIBHV pasje als certificaat.
 • Scorpions verzorgt een lunch bij dagcursussen in eigen trainingsruimtes. Bij incompany cursussen verzorgt de opdrachtgever de lunch.

De vooropleiding BHV Basis is vereist om deel te kunnen nemen. Personen die de basisopleiding bij een ander instituut hebben behaald, dienen dit aan te tonen om deel te kunnen nemen aan herhalingen bij Scorpions.

Bij Scorpions / open inschrijving

Bedrijven met minder dan zes ploegleiders kunnen zich inschrijven op open cursussen bij Scorpions op locatie. Deze cursussen starten vanaf €250,00 per persoon exclusief BTW.

Incompany

Bedrijven met zes of meer ploegleiders kunnen een cursus op eigen locatie inplannen zodat er maatgericht getraind kan worden. Deze cursussen starten vanaf € 230,00 per persoon excl. BTW voor twee dagen.

Wilt u een offerte?

Bel ons op 076-5022564 of vul ons offerteformulier in.