Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Bedrijven die beschikken over een brandmeld- en ontruimingsinstallatie dienen te zorgen voor een goed opgeleide Beheerder Brandmeldinstallatie. Tijdens de cursus BBMI staan de bediening, de periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie centraal, zoals in de Wet is vastgelegd (NEN 2654-1 & 2).

De beheerder is het eerste aanspreekpunt voor de brandweer en is verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud van de installatie om storingen te voorkomen.

Cursus
€ 169,00 (excl. BTW)

Documentatie altijd online beschikbaar.

Drinken incl. snack gedurende de cursus.

Gratis lunch bij dagcursussen.

Het cursusmateriaal blijft na afloop altijd online beschikbaar.

Voorkennis vereist

Voor deze kennis is geen voorkennis vereist, maar bij voorkeur is de beheerder onderdeel van een BHV Organisatie en is bekend met BHV Basis.

Tijdsduur

Deze cursus neemt 1,5 dag in beslag, waarvan één volle dag en een halve dag na een week i.v.m. huiswerk. Een cursusdag begint om 09:00 uur en eindigt tussen 16:00 en 17:00 uur.

Certificering

Na het voltooien van de cursus ontvangt u een NIBHV certificaat en pasje incl. verzekering. Deze is tot één jaar na afgifte geldig.

Onderwerpen

  • Brandmeldinstallatie, techniek en activiteiten;
  • De taken van de beheerder;
  • Voorschriften, normen, eisen, opbouw, werking, componenten en documenten van brandmeld- en ontruimingsinstallaties volgens de NEN-norm 2654-1 en 2654-2;
  • Het registreren en rapporteren van gegevens in het logboek.

NIBHV

Al onze opleidingen zijn voorzien van de NIBHV-certificering. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit die wij leveren en ontvangt elke cursist na afronding een gerespecteerd certificaat van de NIBHV.

Voorwaarden

  • De maximale groepsgrootte is 10 personen, maar wij raden aan om een groep samen te stellen tussen de acht en tien personen zodat iedereen goed kan oefenen en zelfverzekerd is.
  • Cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus het boek om zich voor te bereiden op de examens. Boeken worden standaard verzonden naar de werkgever, die de boeken vervolgens kan verspreiden.
  • Cursisten ontvangen na de cursus een NIBHV pasje als certificaat.
  • Scorpions verzorgt een lunch bij dagcursussen in eigen trainingsruimtes. Bij incompany cursussen verzorgt de opdrachtgever de lunch.
Docent van Scorpions legt het gebruik van een branddeken uit.

Nog geen BHV?

Het is wenselijk dat u bekend met de BHV taken voordat u deze opleiding volgt.

Lees verder

Meer informatie?

Docent van Scorpions brieft de BHV'ers.

In-company aanvragen

Wij zijn gespecialiseerd in in-company opleidingen. We zorgen voor een opleiding op maat voor u tegen een gereduceerd tarief.

Lees verder

BHV Organisatie

Veiligheid in uw pand staat voorop. Zorg daarom ieder jaar voor een oefening en BHV plannen die werken in de praktijk.

Lees verder