Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

De opleiding BHV-ploegleider is gericht op de inzet van de ploegleider als leidinggevende van een BHV-ploeg. Scorpions heeft de opleiding van de BHV-ploegleider erg praktisch en doelgericht ingericht. Zo oefent de ploegleider samen met de andere cursisten op welke wijze gehandeld moet worden bij calamiteiten. De ploegleiders leren op welke wijze zij leiding moeten geven aan een BHV-inzet. Hierbij worden allerlei praktijkgerichte scenario’s geboden.

Wij vinden het vooral belangrijk om een zelfverzekerde BHV’er aan te leveren, die bekwaam is om gericht te handelen bij calamiteiten en ongevallen. Onze cursussen zijn dus vooral praktijkgericht en bij herhalingen gericht op scenariotrainingen specifiek voor uw locatie. Door een combinatie van TableTop oefeningen, voorbeelden en praktijkoefeningen worden cursisten bekend gemaakt met de mogelijke risico’s.

Basiscursus
€ 236,00 (excl. BTW)

Herhaling
€ 145,00 (excl. BTW)

Documentatie altijd online beschikbaar.

Drinken incl. snack gedurende de cursus.

Gratis lunch bij dagcursussen.

Het cursusmateriaal blijft na afloop altijd online beschikbaar.

Voorkennis vereist

Voordat je deze opleiding kan volgen is de cursus BHV Basis vereist. Deze moet je ongeveer één jaar geleden gevolgd hebben.

Tijdsduur

Deze cursus neemt twee dagen van ongeveer acht uur in beslag. Tussen de twee dagen zit twee weken i.v.m. huiswerk. De herhaling neemt één dag in beslag. Een cursusdag begint om 09:00 uur en eindigt tussen 16:00 en 17:00 uur.

Certificering

Na het voltooien van de cursus ontvang je een NIBHV certificaat en pasje incl. verzekering. Deze is tot één jaar na afgifte geldig.

Onderwerpen

  • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de Ploegleider;
  • Werken met scenario’s;
  • Leidinggeven aan de BHV-inzet;
  • Alarmerings- en communicatiemiddelen.

NIBHV

Al onze opleidingen zijn voorzien van de NIBHV-certificering. Hiermee waarborgen wij de kwaliteit die wij leveren en ontvangt elke cursist na afronding een gerespecteerd certificaat van de NIBHV.

Voorwaarden

  • De maximale groepsgrootte is 8 personen zodat iedereen goed kan oefenen en zelfverzekerd is.
  • Cursisten ontvangen voorafgaand aan de cursus het boek om zich voor te bereiden op de examens. Boeken worden standaard verzonden naar de werkgever, die de boeken vervolgens kan verspreiden.
  • Cursisten ontvangen na de cursus een NIBHV pasje als certificaat.
  • Scorpions verzorgt een lunch bij dagcursussen in eigen trainingsruimtes. Bij incompany cursussen verzorgt de opdrachtgever de lunch.

Bekend met een BMC?

Als ploegleider kan het erg wenselijk zijn om meer te weten van de brandmeldinstallatie (BMI). Volg de cursus beheerder BMI om zelf te kunnen onderhouden en schakelen.

Lees verder

Meer informatie?

Docent van Scorpions brieft de BHV'ers.

In-company aanvragen

Wij zijn gespecialiseerd in in-company opleidingen. We zorgen voor een opleiding op maat voor u tegen een gereduceerd tarief.

Lees verder

BHV Organisatie

Veiligheid in uw pand staat voorop. Zorg daarom ieder jaar voor een oefening en BHV plannen die werken in de praktijk.

Lees verder