Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Van jonge beveiliger tot docent en eigenaar van Bureau Control

Lex van den Muijsenberg heeft als werknemer de beginjaren van Scorpions meegemaakt en is na een aantal jaar naar de politie gegaan. In 2009 startte hij Bureau Control op, een trainingsbureau die zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van maatwerktrainingen om agressie en geweld te voorkomen. Lex vertelt over zijn jaren bij Scorpions:

In 1996 kwam ik voor het eerst in contact met Scorpio Security. Als 23-jarige wereldverkenner zocht ik een baan met spanning en het liefst met flexibele werktijden. Na mijn opleiding in de detailhandel was ik de schoolbanken behoorlijk beu. Ik wilde graag in een team werken, sportte veel, had ervaring in de zelfverdediging en vond het uitgaansleven en evenementen geweldig. Dan moest het de beveiliging worden.

 

Wat ik na de sollicitatie bij Scorpio Security verwachtte werd werkelijkheid. Met een warm onthaal van Wilbert en Marion, en zeker niet te vergeten ‘onze Ria’, kwam ik in een team terecht wat ook vandaag de dag nog een voorbeeld is voor velen! ‘Onze Ria’? Ja, dat klopt. Ria stond echt voor iedereen klaar. Ze zeggen wel eens “Achter iedere man staat een sterke vrouw”. Nou…..Wilbert had geluk, die had er twee! 

 

Van mijn sollicitatie in ‘96 kan ik me nog herinneren dat zowel Pieter als Floor nog onder het bureau van papa konden doorlopen. Dus die waren toen nog met andere zaken bezig. Fantastisch dat deze twee ‘kids’ later gingen werken in dit bloeiend en professioneel beveiligingsbedrijf! 

Of er nu een inzet was op een houseparty, bij Jaiselings Royal Palace (Arjan van Dijk), op de Oranjefeesten in Prinsenbeek, op een Hollands Gala in ‘t Turfschip of bij het ‘stenen koppen’ bij NAC, we gingen voor elkaar door het vuur!  ‘Eigen veiligheid eerst’ was toen nog niet zo’n issue bij ‘de mannen van Scorpio’, ondanks dat dit tijdens de briefings veelvuldig door Wilbert werd herhaald. Door ervaring en maatschappelijke ontwikkelingen werd dat besef steeds belangrijker. Op spannende en cruciale momenten merkte ik dat Wilbert zijn ervaring vanuit de politie inzette en dat zaken vloeiender en veiliger verliepen. Zelfverzekerd en eigenwijs dat ik was stond ik normaliter al tussen een groep vechtende supporters, maar door Wilbert werd er duidelijk gecorrigeerd: ”Muis, ff wachten!” Tja, dat natuurlijk leiderschap van de baas daar leerde ik veel van en ik werd per inzet beter in het bejegenen van publiek en het oplossen van conflicten. Het werk begon nog leuker te worden. 

Scorpions bestaat 25 jaar en dat vieren we met elkaar! Met maandelijks verhalen en acties zorgen we voor een feestelijk jaar.

Professioneel

 

Scorpions bestond toen nog uit een klein flexibel team dat oog voor gevaar had en gevoel voor stijl. Zeker dat laatste werd steeds zichtbaarder en professioneler.  De vroegere ‘portiers’ werden door Wilbert en Marion, in kleding en gedrag, omgetoverd tot gastheren waarbij hospitality hoog in het vaandel stond. Maar onder het driedelig kostuum zat nog steeds de beveiliger met de juiste mindset als het écht moest en handelen werd vereist. Ik zal je de details besparen, maar op sommige momenten moest het ook écht. Zonder helm en zonder schild. 

 

Politie

 

Dat is dan gelijk het bruggetje naar het verloop van mijn carrière na Scorpions. In 1998 werd ik, met een rugzak aan ervaring, aangenomen bij de Marechaussee en de Politie. Ik koos voor de politie, want de ervaringen van Wilbert van voor de oprichting van Scorpio Security, wilde ik ook meemaken! En….er was niets aan gelogen.  “Je komt nog wel een keer terug, Muis”, zei Wilbert. Ergens in het winkelcentrum van Etten-Leur moest hij een glazen bol hebben gehad, want inderdaad ik kwam terug. In een andere hoedanigheid weliswaar maar wel voor en met de medewerkers van Scorpions. Na 20 jaar bij de politie te hebben gewerkt verzorgen wij nu met het team van Bureau Control trainingen en opleidingen op het gebied van agressiepreventie en crisissituaties. Een mooie samenwerking tussen twee bedrijven die elkaar dus al wat langer kennen dan vandaag! 

 

Wilbert, Marion, Pieter en Floor, bedankt voor deze schitterende tijd met mooie leermomenten en voor het creëren van de basis van mijn carrière. Bedankt voor de veilige werkomgeving, het lachen en het vertrouwen. Laten we er nog 25 jaar eraan vast plakken! 

Lees meer verhalen

Scorpions België

Scorpions Security is gestart in 1996 en na 3 jaar is Scorpions België opgericht door Wilbert van den Broek, Tommy de Bruijn en Eddy Faus. Beide bedrijven groeiden hard en na verloop van tijd heeft Wilbert besloten om zich volledig op Scorpions in Nederland te richten. Scorpions België bestaat ondertussen ook alweer bijna 23 jaar...
Lees verder

Scorpions families: Fam. Van Beers

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie Fam. Van Beers met als eerste generatie Marcel en zijn zoon Gaby die van kleins af aan al het kantoor bezocht.
Lees verder

Bureau Control – partner met Scorpions verleden

Lex van den Muijsenberg heeft als werknemer de beginjaren van Scorpions meegemaakt en is na een aantal jaar naar de politie gegaan. In 2009 startte hij Bureau Control op, een trainingsbureau die zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van maatwerktrainingen om agressie en geweld te voorkomen. Lex vertelt over zijn jaren bij Scorpions:
Lees verder

Scorpions families: Fam. Dijck

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie de Fam. Dijck
Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update met nieuwe artikelen. Daarnaast maakt u kans op een BHV cursus voor 8 personen.

Scorpions Nieuwsbrief