Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Scorpions families: Fam. Dijck

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie Fam. Dijck met als eerste generatie de broers Sjors & Marco en als tweede generatie Sam (zoon van Marco).

Marco heeft de start van Scorpions meegemaakt. Gedurende de beveiligingsopleiding zat hij bij Marion (van den Broek) in de klas en werd hem gevraagd om voor Scorpions te komen werken. In al die jaren hebben Wilbert en Marco veel samen gewerkt door heel Nederland. Het was werk, maar ze hebben ook veel plezier gehad en werden vrienden. Marco draaide alle events van IBM en regelmatig hoorde daar ook overnachtingen bij in verband met de reistijd. Marco was erg actief om nieuwe beveiligers te werven. Zijn broer Sjors, zijn neef Sjors, zijn achterbuurman Guus. Ze begonnen allemaal met de evenementen en ondertussen zijn broer Sjors en Guus al voor lange tijd in vaste dienst. 

In de tijd dat Marco als beveiliger in het winkelcentrum Etten-Leur werkte, leerde hij daar Jolanda kennen. In 2000 stapte zij in het huwelijksbootje en in 2002 werd hun eerste zoon Sam geboren. 

Sam Dijck (l) en Pieter van den Broek (r)

18 jaar later staat Sam nu zelf als beveiliger in het winkelcentrum Etten-Leur te werken. Het leukste vindt Sam dat zijn werk divers is en dat geen dag hetzelfde is. De ene dag ligt de focus voornamelijk op de overlast van jeugd, de andere dag kan het zo zijn dat hij vooral bezig is met gastheer taken.

Scorpions bestaat 25 jaar en dat vieren we met elkaar! Met maandelijks verhalen en acties zorgen we voor een feestelijk jaar.

Buiten zijn diensten in het winkelcentrum werkt Sam ook regelmatig samen op andere objecten met zijn oom Sjors. Sjors is al 20 jaar in dienst van Scorpions en kan zijn neefje natuurlijk alles leren! Sam is blij met de extra tips die hij krijgt. Het werken met familie kan soms voor- en nadelen hebben, maar tot nu toe ervaart Sam alleen nog maar de voordelen ervan!

Marco Dijck links met Wilbert van den Broek rechts

Lees meer verhalen

Scorpions België

Scorpions Security is gestart in 1996 en na 3 jaar is Scorpions België opgericht door Wilbert van den Broek, Tommy de Bruijn en Eddy Faus. Beide bedrijven groeiden hard en na verloop van tijd heeft Wilbert besloten om zich volledig op Scorpions in Nederland te richten. Scorpions België bestaat ondertussen ook alweer bijna 23 jaar...
Lees verder

Scorpions families: Fam. Van Beers

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie Fam. Van Beers met als eerste generatie Marcel en zijn zoon Gaby die van kleins af aan al het kantoor bezocht.
Lees verder

Bureau Control – partner met Scorpions verleden

Lex van den Muijsenberg heeft als werknemer de beginjaren van Scorpions meegemaakt en is na een aantal jaar naar de politie gegaan. In 2009 startte hij Bureau Control op, een trainingsbureau die zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van maatwerktrainingen om agressie en geweld te voorkomen. Lex vertelt over zijn jaren bij Scorpions:
Lees verder

Scorpions families: Fam. Dijck

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie de Fam. Dijck
Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update met nieuwe artikelen. Daarnaast maakt u kans op een BHV cursus voor 8 personen.

Scorpions Nieuwsbrief