Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Te vroeg ons verlaten

In 25 jaar hebben we heel wat werknemers zien komen en gaan. Sommigen gingen voor zichzelf werken, anderen kozen voor een ander vakgebied, maar helaas hebben we ook afscheid van collega’s moeten nemen doordat ze ziek werden of onverwachts overleden zijn. Stuk voor stuk top collega’s die we nooit zullen vergeten. Eigenaresse Marion vertelt over ze:

Rob Lock

Een medewerker van het eerste uur was Rob Lock. Samen met Wilbert als beveiliger begonnen op evenementen en als portier bij een discotheek in Hilvarenbeek. Wilbert wilde al snel voor zichzelf beginnen en Rob wilde hem daar graag bij helpen. Menig avond hebben ze bij ons thuis al plannen makend aan de eettafel doorgebracht. Rob was beveiliger, maar had ook een diensthond. Samen waren ze onafscheidelijk en overal inzetbaar. Niets was Rob teveel, altijd stond hij voor ons klaar, dag en nacht. Stond hij niet samen met zijn hond op een object of evenement dan was hij wel op ons kantoor in het winkelcentrum te vinden. Het waren mooie jaren met fijne collega’s die graag met Rob samenwerkten. De laatste jaren was Rob al ziek maar dat hield hem niet tegen om toch naar NAC te gaan. Scorpions was zijn leven en met raad en daad stond hij Wilbert bij. Helaas is hij veel te jong overleden maar vergeten doen we hem niet. Zijn zoon Kevin is jaren later als steward bij NAC komen werken. Wat zou Rob trots zijn geweest.

Henk Hoogkamer

Wilbert leerde Henk kennen omdat hij zijn plaats innam als portier in België. Henk kwam regelmatig kletsen bij Tommy, Angelo en Wilbert als ze aan het werk waren. Jaren later kwam Henk bij Scorpions in dienst. Hij stond vast als portier bij de Magnifique, als gastheer bij Motel Gilze en waar nodig was. Henk had een echt Scorpions hart. Hij motiveerde collega’s om hun werk Scorpionswaardig te doen en werd hierdoor erg gewaardeerd door collega’s. Veel te jong en erg onverwachts hebben wij afscheid van Henk moeten nemen.

Scorpions bestaat 25 jaar en dat vieren we met elkaar! Met maandelijks verhalen en acties zorgen we voor een feestelijk jaar.

Twan Halters

Twan hoorde bij onze vriendengroep en werkte in de beveiliging. Scorpions werd benaderd om de receptie diensten in het Luxor theater in Rotterdam te bemannen. Twan was daar zeer geschikt voor en startte samen met een nieuw team. Twan werkte daar met heel veel plezier. We zaten aan de artiesteningang dus hij kende heel wat mensen. Hij voelde zich dan ook altijd meer een medewerker van het Luxor dan van Scorpions. Tijdens zijn ziekte kreeg hij dan ook veel steun van collega’s en medewerkers van het Luxor. Veel te jong is Twan ons als vriend en collega ontvallen.

Jan de Vaan

Jan kwam bij ons in dienst als beveiliger voor winkelcentrum de Rompert. Je hebt dan te maken met een klein aantal collega’s. Gelukkig kwam Jan altijd naar de barbecue zodat hij ook met de overige collega’s kon kennismaken. Jan deed zijn werk goed en graag. Tijdens de periode dat Jan ziek was hebben we veel contact gehad. Niets liever wilde hij weer aan het werk en hield tot het laatst belangstelling in het werk. Helaas hebben we ook van Jan veel te vroeg afscheid moeten nemen.

Ben Schetters

Ben heeft jarenlang voor ons gewerkt. Hij deed onder andere alarmopvolging, evenementen en was het vaste gezicht aan de deur bij Onze Henk in Breda. In 2018 is Ben bij ons weg gegaan en aan een andere uitdaging begonnen. Vorig jaar kregen wij te horen dat Ben onverwachts is overleden.  

Louis Silva

In 2015  is Louis bij ons begonnen. Na 35 jaar bij Defensie kwam hij bij ons, omdat hij niet achter de spreekwoordelijke geraniums wilde zitten. Hij werd hoofdsteward bij NAC en veel mensen kende hem. Daarnaast werkte hij onder andere als beveiliger in winkelcentrum Etten-Leur en stond hij aan de deur bij juwelier Pertijs in Breda. Hij ging mee naar verschillende evenementen, want Louis was een echte gastheer. Iedereen was tevreden over hem. Halverwege 2020 werd hij helaas ziek. Hij heeft hard gevochten en alles geprobeerd, maar helaas heeft hij de strijd verloren in maart 2021.

Lees meer verhalen

Scorpions België

Scorpions Security is gestart in 1996 en na 3 jaar is Scorpions België opgericht door Wilbert van den Broek, Tommy de Bruijn en Eddy Faus. Beide bedrijven groeiden hard en na verloop van tijd heeft Wilbert besloten om zich volledig op Scorpions in Nederland te richten. Scorpions België bestaat ondertussen ook alweer bijna 23 jaar...
Lees verder

Scorpions families: Fam. Van Beers

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie Fam. Van Beers met als eerste generatie Marcel en zijn zoon Gaby die van kleins af aan al het kantoor bezocht.
Lees verder

Bureau Control – partner met Scorpions verleden

Lex van den Muijsenberg heeft als werknemer de beginjaren van Scorpions meegemaakt en is na een aantal jaar naar de politie gegaan. In 2009 startte hij Bureau Control op, een trainingsbureau die zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van maatwerktrainingen om agressie en geweld te voorkomen. Lex vertelt over zijn jaren bij Scorpions:
Lees verder

Scorpions families: Fam. Dijck

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie de Fam. Dijck
Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update met nieuwe artikelen. Daarnaast maakt u kans op een BHV cursus voor 8 personen.

Scorpions Nieuwsbrief