Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Veiligheid borgen bij afwezigheid

Scorpions > Beveiliging & Toezicht > Veiligheid borgen bij afwezigheid

De dagen worden weer korter en dat betekent meer gelegenheid voor inbrekers. Overdag bent u zelf aanwezig op de locatie, maar daarbuiten wilt u gegarandeerd zijn van een veilig pand. In dit artikel nemen we een aantal tips door.

Quickscan veilig gebouw

Uw bedrijf kan te maken krijgen met verschillende veiligheidsrisico’s en het is soms moeilijk om overzicht te houden of alles goed geregeld is. Op onze website hebben we een quickscan over allerlei veiligheidsmaatregelen. Vaak zijn er open vragen, die u aan het nadenken zetten. Onderstaand kunt u voorbeelden zien uit de checklist:

Alarmopvolging, meldkamer & installateur

Bij het aanleggen van een alarmsysteem wordt u al snel geconfronteerd met een meldkamer met allerlei opties en daarna een opvolgingsdienst. Vaak zijn dit allemaal losse bedrijven, dus hoe houdt u overzicht en hoe zijn de taken onderling verdeeld?

In de basis heeft u namelijk te maken met een installateur, een meldkamer en een opvolgingsdienst. Deze kunt u alle drie apart afnemen of u kunt alle drie bij één leverancier afnemen, zodat u één contactpersoon heeft (zoals bij Scorpions).

Ik zal de hoofdlijnen van de drie disciplines doornemen.

Download quickscan

Download de volledige quickscan via deze link.

Aan welke voorwaarden moet u eigenlijk voldoen?

Afhankelijk van uw risico’s moeten er maatregelen getroffen worden. Deze maatregelen worden bepaald door een risico classificering aan de hand van de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) 2.0. Uw risicoklasse wordt bepaald door de waarde en attractiviteit van de goederen en inventaris. Op basis van uw risico zijn bepaalde maatregelen verplicht. Voor een alarmsysteem kan het verplicht zijn dat deze bedraad is met een verbinding naar de PAC die continue gemonitord wordt. U kunt ook verplicht worden om een bewakingsdienst in te schakelen.

Het is belangrijk dat u regelmatig controleert of u voldoet aan de eisen van uw verzekering. Bij risico wijzigingen kan het nodig zijn dat uw installateur extra maatregelen implementeert.

Belangrijke checks om uw pand veilig te houden

Hulp nodig?

Vanuit Scorpions kunnen we u helpen met het veilig houden van uw locatie. Komt u er zelf niet uit of wilt u een keer dat iemand meekijkt, dan komen we altijd graag langs om gratis advies te geven.

Meer informatie?

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update met nieuwe artikelen.

Scorpions Nieuwsbrief

Mobiele Surveillance

Onze afdeling mobiele surveillance zorgt voor rust en veiligheid tijdens de uren dat uw locatie gesloten is.

Lees verder

Opleidingen

Wij zijn een toonaangevende partner op het gebied van veiligheidsopleidingen, waaronder BHV, VCA, EHBO en BBMI.

Lees verder