brandveiligheid2.jpg

BHV-cursus

Het brede aanbod van BHV-cursussen van Scorpions Security zorgt ervoor dat uw personeel er altijd klaar voor is om de helpende hand te bieden bij ongevallen, brandbestrijding en evacuatie binnen uw organisatie.

Offerte aanvraag

 

In Nederland is het bij wet, de Arbowet om precies te zijn, verplicht gesteld dat een werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor de werknemers. Een onderdeel van deze veilige werkomgeving is de juiste opleiding van werknemers in Bedrijfshulpverlening, vaak ook genoemd bij de afkorting ‘BHV’. Bij Scorpions zorgen we ervoor dat uw personeel op een bekwame en zelfverzekerde manier worden opgeleid tot BHV-er óf BHV Ploegleider. Zo weet u zeker dat goede hulp bij bedrijfsongevallen is gewaarborgd binnen uw organisatie.

Wat is een BHV-cursus?

Tijdens een BHV-cursus wordt de cursist opgeleid tot ‘Bedrijfshulpverlener’. Dat wil zeggen dat je leert om adequaat op te treden in geval van calamiteiten en ongevallen op de werkvloer. Tijdens de basiscursus wordt je binnen een of meerdere dagen opgeleid om handelend op te kunnen treden bij onder andere:

  • Verwondingen, oogletsel en kneuzingen/verstuikingen
  • Brandwonden
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED
  • Gevaren bij brand
  • In geval een evacuatie en ontruiming

Bij Scorpions vinden we het vooral belangrijk dat er een zelfverzekerde BHV’er wordt gecreëerd. Onze cursussen zijn daarom praktijkgericht en in het geval van herhalingen kunnen ze ook op locatie gegeven worden zodat deze afgestemd kunnen worden op specifieke scenario’s en bedrijfsprocessen. Vanwege deze aanpak werkt Scorpions ook graag met kleinere groepen, zodat cursisten goed kunnen oefenen en genoeg ervaring opdoen om in de praktijk handelend op te treden.

Wat voor soorten BHV-cursussen zijn er?

Bij Scorpions Security kunnen werknemers drie verschillende soorten BHV-cursussen volgen.

BHV Basis

Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van BHV binnen twee dagen. Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis vereist, maar het is wel handig om het cursusmateriaal al voor de eerste dag online te bekijken. Na afloop van deze twee dagen is de cursist een gecertificeerd BHV’er en krijgt deze een NIBHC-certificaat uitgereikt, met pasje en inclusief verzekering. Deze is geldig tot één jaar na afgifte.

Tijdens de cursus wordt de lunch verzorgd door Scorpions. Bovendien blijft al het cursusmateriaal online beschikbaar, ook na afloop van de cursus. Een herhalingscursus neemt één dag in beslag.

BHV Basis met e-learning

Het is mogelijk om de basiscursus te combineren met e-learning. In dat geval neemt het praktijkgedeelte één dag in beslag, terwijl de rest van de cursus in dat geval online te volgen is.

BHV Ploegleider

Tijdens de cursus ‘BHV Ploegleider’ wordt de cursist opgeleid tot leidinggevende van een BHV-ploeg. De cursist wordt geleerd op welke wijze hij/zij leiding moet geven aan de overige BHV’ers. Hierbij worden verschillende praktijkgerichte scenario’s geboden. Voordat deze cursus kan worden gevolgd dient de cursist eerst de basiscursus voor BHV’er te hebben voltooid.

De cursus BHV Ploegleider duurt twee dagen, die in verband met huiswerk twee weken uit elkaar liggen.

Meer informatie over BHV-cursus

Wilt u meer informatie over de verschillende BHV-cursussen van Scorpions voor uw organisatie? Neem dan snel contact met ons op!

Hoe kunnen we u helpen?
pieter.jpg

Pieter van den Broek

Directeur
Neem contact met ons op.

Wij gaan graag voor u aan de slag om een veilige omgeving te creëren!

E-mail ons op info@scorpions.nl

Wij proberen altijd binnen 24 uur te reageren.