qv5a6776.jpg

BHV cursus op locatie

Een BHV cursus in company van Scorpions Security is een cursus Bedrijfshulpverlening op locatie. Vakkundige instructeurs en praktijkvoorbeelden uit de bekende omgeving van het bedrijf, organisatie of gebouw.

Offerte aanvraag

Tijdens een BHV-cursus wordt de cursist opgeleid tot Bedrijfshulpverlener. Dat betekent dat hij of zij alert en adequaat kan reageren in geval van calamiteiten en ongevallen op de werkvloer. Het gaat in dit soort gevallen om onder andere de volgende problemen:

  • Verwondingen, oogletsel en kneuzingen/verstuikingen
  • Brandwonden
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED
  • Gevaren bij brand
  • Bij een evacuatie en/of ontruiming

In al deze gevallen weet een BHV’er hoe hij/zij handelend moet optreden en blijft de cursist rustig onder deze omstandigheden. Bij Scorpions vinden we het belangrijk dat er een zelfverzekerde BHV’er wordt opgeleid. Daarom zijn onze bhv cursussen praktijkgericht en kunnen deze ook op locatie gegeven worden, de zogenaamde ‘in company’ BHV-cursus. 

Het voordeel van BHV-cursus op locatie

Bij een reguliere BHV-cursus worden de basiselementen stuk voor stuk behandeld, maar een ‘in company’ cursus heeft als voordeel dat deze op locatie wordt gegeven. Dat betekent dat de projectmanager van Scorpions vooraf de bijzonderheden van het bedrijfspand en de organisatie doorneemt. Daardoor kan de cursus specifiek worden toegespitst op uw bedrijf, bedrijfspand of organisatie. Ook nemen we met u door tegen welke risico’s u aanloopt op de bedrijfsvloer. Komen er kinderen op de werkvloer? Is het pand onoverzichtelijk of heeft u te maken met gesloten afdelingen? Al deze aspecten kunnen van invloed zijn op de specifieke cursus die onze instructeurs op locatie geven. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw personeel goed is voorbereid op deze situaties.

Wat heeft u nodig voor een BHV-cursus bij u op locatie?

Voorafgaand aan de in BHV-cursus op locatie vragen we de RI&E Analyse en het BHV- en ontruimingsplan van uw bedrijf op. Onze trainers kunnen zich op deze manier goed voorbereiden met deze informatie, zodat er tijdens de training gericht geoefend kan worden op scenario’s die uw werknemers elke dag tegen kunnen komen op de werkvloer.

Goed om te weten is dat de BHV-cursus op locatie goedkoper is dan losse inschrijvingen. De tarieven voor deze cursus op locatie liggen gemiddeld 20% lager dan de normale cursus.

Welke BHV-cursussen worden op locatie gegeven?

Bij Scorpions Security kunt u een aantal verschillende soorten BHV-cursussen op locatie laten plaatsvinden. We zetten de belangrijkste op een rij.

BHV Basis

Tijdens de cursus ‘BHV-basis’ leer je de basisprincipes van BHV binnen twee dagen. Voor het volgen van deze cursus is geen voorkennis vereist, maar het is wel handig om het cursusmateriaal al voor de eerste dag online te bekijken. Na afloop van deze twee dagen is de cursist een gecertificeerd BHV’er en krijgt deze een NIBHC-certificaat uitgereikt, met pasje en inclusief verzekering. Deze is geldig tot één jaar na afgifte.

Al het cursusmateriaal blijft online beschikbaar, ook na afloop van de cursus. Een herhalingscursus neemt één dag in beslag.

BHV Basis met e-learning

Het is mogelijk om de basiscursus te combineren met e-learning, oftewel de BHV-basiscursus e-learning. In dat geval neemt het praktijkgedeelte één dag in beslag, terwijl de rest van de cursus in dat geval online te volgen is.

BHV Ploegleider

Tijdens de cursus ‘BHV Ploegleider’ wordt de cursist opgeleid tot leidinggevende van een BHV-ploeg. De cursist wordt geleerd op welke wijze hij/zij leiding moet geven aan de overige BHV’ers. Hierbij worden verschillende praktijkgerichte scenario’s geboden. Voordat deze cursus kan worden gevolgd dient de cursist eerst de basiscursus voor BHV’er te hebben voltooid.

De cursus BHV Ploegleider duurt twee dagen, die in verband met huiswerk twee weken uit elkaar liggen.

Vraag een BHV cursus op locatie aan

Heeft uw bedrijf interesse in een BHV cursus in company of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op via onze contactpagina of klik op onderstaande link voor meer informatie.

Hoe kunnen we u helpen?
pieter.jpg

Pieter van den Broek

Directeur
Neem contact met ons op.

Wij gaan graag voor u aan de slag om een veilige omgeving te creëren!

E-mail ons op info@scorpions.nl

Wij proberen altijd binnen 24 uur te reageren.