Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Ontruimingsoefening Roselaar

Scorpions > BHV Organisatie > Ontruimingsoefening Roselaar

Vanavond hebben we de ontruimingsoefening in Winkelcentrum de Roselaar (Roosendaal) mogen begeleiden. Onze trainer Marcel heeft de oefeningen van tevoren opgesteld met de beveiliging om realistische scenario’s te kunnen oefenen.

Een belangrijke voorwaarde voor een goede oefening is de motivatie van het team. Een BHV-organisatie moet altijd handelen in stressvolle situaties. Het is daarom belangrijk dat BHV’ers betrokken met deze verantwoording omgaan. Bij de Roselaar bestaat het BHV team uit verschillende winkels die deelnemers leveren om te ondersteunen bij een ontruiming of calamiteit. Door de vrijwillige afvaardiging bestaat het team uit BHV’ers die hun taak serieus nemen.

Focus op communicatie

De deelnemers hebben vaak via de eigen winkel het BHV diploma behaald en zijn bekend met de protocollen. De belangrijkste focus tijdens de oefening is daarom vooral communicatie. BHV’ers moeten op elkaar kunnen vertrouwen en om kunnen gaan met de portofoon. Vooral als het ontruimingsalarm tegelijkertijd af gaat, is het moeilijk om focus op de berichten te houden.

 

Meer informatie?

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update met nieuwe artikelen.

Scorpions Nieuwsbrief

BHV Organisatie

Veiligheid in uw pand staat voorop. Zorg daarom ieder jaar voor een oefening en BHV plannen die werken in de praktijk.

Lees verder

Opleidingen

Wij zijn een toonaangevende partner op het gebied van veiligheidsopleidingen, waaronder BHV, VCA, EHBO en BBMI.

Lees verder