Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Project ‘Rugdekking’ van start gegaan

Scorpions > MVO > Project ‘Rugdekking’ van start gegaan

Afgelopen maandag is het project ‘Rugdekking’ van start gegaan. Een groep van in totaal tien deelnemers uit de regio Breda zijn gestart met een twaalf weken durend traject. In samenwerking met NAC Breda en Stichting Schouders Eronder, moet het leerwerktraject jongeren tussen de 17 en 28 jaar uit de regio Breda nieuw perspectief bieden en uiteindelijk kans geven op een baan in de veiligheidssector.

Op de eerste dag werden de deelnemers na een korte introductie rondgeleid door het Rat Verlegh Stadion. Een bezoek aan het NAC Museum kon hierbij natuurlijk niet ontbreken. Op dag twee begonnen de deelnemers met de UEFA Stewardorganisatie lessen. Dag drie stond in het teken van een sportactiviteit, waarbij de deelnemers hun spierkracht konden testen in de fitnessruimte.

Tijdens (thuis)wedstrijden van NAC lopen de deelnemers stage als verkeersregelaar of gastheer/vrouw bij Scorpions. De wedstrijd tegen FC Utrecht betekent het begin van de stage voor de deelnemers.

Tot slot volgen deelnemers ook nog een sportprogramma, werken zij aan hun houding en gedrag en gaan op stages en excursies die naar werk of een opleiding leiden. Wie het Rugdekking-traject succesvol afrond stroomt uit richting de Rugdekking Beroepsopleiding of richting betaald werk. Om in aanmerking te komen voor dit unieke project dienen de deelnemers een VOG te kunnen voordragen i.v.m. het werken in de sector beveiliging.