Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Slide

Waar komt de naam Scorpions vandaan?

Geregeld krijgen we de vraag waar onze naam vandaan komt? Wellicht liefhebber van Schorpioenen? Of het sterrenbeeld Schorpioen? Of wellicht de band? Hoewel het goede gokken zijn ligt de naam in een andere hoek, namelijk de auto van Wilbert (eigenaar) bij oprichting.

Scorpions bestaat 25 jaar en dat vieren we met elkaar! Met maandelijks verhalen en acties zorgen we voor een feestelijk jaar.

Tijdens de oprichting van Scorpions zat Wilbert thuis te bedenken welke naam hij het bedrijf zou geven. In eerste instantie dacht hij aan “Van den Broek Security”. De eigen achternaam, net zo gemakkelijk en herkenbaar. Totdat hij naar buiten keek en zijn Ford Scorpio zag staan. “Scorpio Security”, dat klonk wel goed en straalde ook een bepaalde kracht uit. Met deze naam ingeschreven is het bedrijf opgestart en zijn we begonnen. Helaas kwam er al snel een kink in de kabel…

Wilbert werd op de hoogte gebracht door een ander bedrijf dat zij de naam Scorpio ook al gebruikte. Het ging om een bedrijf in een andere branche, maar ze vonden de overlap niet wenselijk. Als compromis is toen gekozen om er Scorpions Security van te maken. Na de naamswijziging heeft het logo ook twee kleine Scorpioenen bij gehad. De naam stond meteen voor de verschillende werkzaamheden die het bedrijf uitvoerde, waardoor een meervoud logisch was.

In recente jaren zijn we weer afgestapt van de meerdere Scorpioenen in het logo en zijn we teruggegaan naar het klassieke logo met één grote Scorpioen. De verschillende versies van het logo kan je bij onze langere relaties nog terug vinden.

Lees meer verhalen

Scorpions families: Fam. Van den Broek

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze eerste editie Fam. Van den Broek.
Lees verder

Klant vertelt: ASR Real Estate

In de afgelopen 25 jaar hebben we mooie relaties opgebouwd. In deze serie vertellen klanten over de samenwerking de afgelopen jaren. In deze editie ASR Real Estate.
Lees verder

Werknemers vanaf het begin

Vaste werknemers zijn essentieel voor het bieden van continuïteit en kwaliteit. Wij mogen ons gelukkig prijzen met werknemers uit de eerste jaren van Scorpions die nog steeds bij ons werken.
Lees verder

Waar komt onze naam vandaan?

Waar komt onze naam vandaan? Had Wilbert een ervaring gehad met een Schorpioen of een dierenwinkel in gelopen?
Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update met nieuwe artikelen. Daarnaast maakt u kans op een BHV cursus voor 8 personen.

Scorpions Nieuwsbrief