Security & Hospitality
Veilig en gastvrij
Fire & Medical
daadkrachtig & zorgzaam
Mobiliteit & Academy
Integer en doelgericht

Scorpions België

Scorpions Security is gestart in 1996 en na 3 jaar is Scorpions België opgericht door Wilbert van den Broek, Tommy de Bruijn en Eddy Faus. Beide bedrijven groeiden hard en na verloop van tijd heeft Wilbert besloten om zich volledig op Scorpions in Nederland te richten. Scorpions België bestaat ondertussen ook alweer bijna 23 jaar en heeft zich ontwikkeld tot een mooi en groot bedrijf. Directeur Tommy de Bruijn vertelt over zijn start bij Scorpions:

Halverwege de jaren negentig waren zowel mijn broer Angelo als ik actief als portier in het Belgische nachtleven. De tijd van de mega discotheken. Er was weinig wetgeving rondom portiers en evenementen, wat betekende dat het een harde wereld was met zijn eigen regels. Daar tegenover stonden de hoge verdiensten.  

Mijn broer Angelo interesseerde zich in de beveiligingswereld en zag op een dag een advertentie van Wilbert, die als toenmalig politie agent bezig was om zijn eigen beveiligingsbedrijf op te richten. Dit stond toen nog in de kinderschoenen en het was niet gemakkelijk, maar hij had een visie en daar ging hij dan ook 100% voor. Angelo en hij hadden een goed gesprek en het klikte dan ook direct. Angelo wilde samen met mij ook in Nederland werken en daar tegenover boden wij Wilbert aan om ook met ons mee te werken in België. Wilbert kende als Brabander aan de grens ook het Belgische nachtleven, maar het werk als portier nog niet. Hij pikte dat snel op en stond zijn mannetje in alle situaties.

Scorpions bestaat 25 jaar en dat vieren we met elkaar! Met maandelijks verhalen en acties zorgen we voor een feestelijk jaar.

Nadat Scorpions Nederland goed op gang kwam, zijn Angelo en ik in dienst gekomen en hebben we veel events mee gedraaid. Breda Barst, Now&Wow, grote house party’s van Breda tot Amsterdam, Hindoestaanse feesten en Antilliaanse bruiloften met alle toestanden van dien. We hadden een ijzersterk team waarop je kon bouwen. Wilbert legde de lat hoog en dat was ook de kracht van Scorpions in de beginjaren.

Eind 1999 kwam in België de Wet Tobback die de beveiliging reglementeerde. We hadden in die afgelopen jaren een goede band opgebouwd en hebben toen besloten om Scorpions België op te richten. Samen met mijn compagnon Eddy Faus, die ook al een stevige basis had in de horeca- en eventsector, zijn we gestart. Zowel in België als Nederland bleven we groeien en Wilbert kon daardoor moeilijk tussen de twee bedrijven fungeren. Daarvoor was hij te perfectionistisch. In goed overleg is besloten dat Eddy en ik Scorpions België voort zouden zetten. Wilbert ging zich weer volledig richten op Scorpions in Nederland, wat heeft geleid tot het mega succes van vandaag.

Ondertussen is Scorpions België officieel al bijna 23 jaar bezig en heeft zich ook als een belangrijke speler op de Belgische bewakingsmarkt opgewerkt. We werken met een honderdtal voltijd medewerkers en daarnaast nog een vijftigtal oproepkrachten. We zijn een van de toonaangevende bedrijven in de evenementenmarkt en een grote speler in Havenbewaking en mobiele surveillance en alarmopvolging.

Ik kijk dan ook terug op een zeer mooie tijd in de beginjaren van Scorpions met groot respect voor Wilbert als zakenman en mens. Daarnaast ook zijn hele familie die een rol speelt binnen Scorpions. Ook in België werkt mijn eigen zoon voltijds binnen het bedrijf. Mijn samenwerking met Wilbert heeft mij inzichten gegeven die me tot vandaag de dag nog van pas komen als bedrijfsleider.

Proficiat met jullie 25jarig bestaan.

Tommy de Bruijn

Directeur Scorpions België

Lees meer verhalen

Scorpions België

Scorpions Security is gestart in 1996 en na 3 jaar is Scorpions België opgericht door Wilbert van den Broek, Tommy de Bruijn en Eddy Faus. Beide bedrijven groeiden hard en na verloop van tijd heeft Wilbert besloten om zich volledig op Scorpions in Nederland te richten. Scorpions België bestaat ondertussen ook alweer bijna 23 jaar...
Lees verder

Scorpions families: Fam. Van Beers

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie Fam. Van Beers met als eerste generatie Marcel en zijn zoon Gaby die van kleins af aan al het kantoor bezocht.
Lees verder

Bureau Control – partner met Scorpions verleden

Lex van den Muijsenberg heeft als werknemer de beginjaren van Scorpions meegemaakt en is na een aantal jaar naar de politie gegaan. In 2009 startte hij Bureau Control op, een trainingsbureau die zich richt op het ontwikkelen en verzorgen van maatwerktrainingen om agressie en geweld te voorkomen. Lex vertelt over zijn jaren bij Scorpions:
Lees verder

Scorpions families: Fam. Dijck

Scorpions is een familiebedrijf van boven tot onder. In deze serie kijken we naar de verschillende families binnen het bedrijf. In deze editie de Fam. Dijck
Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand een update met nieuwe artikelen. Daarnaast maakt u kans op een BHV cursus voor 8 personen.

Scorpions Nieuwsbrief